09/03/2018

Säästä rahaa ja pelasta maailma

Miltä tuntuisi säästää rahaa ja pelastaa maailma? Ja siinä sivussa nauttia korkeasta laadusta?

Oletko koskaan laskenut, kuinka paljon rahaa toimistonne kapselikeitin nielee? Laite itsessään saattaa olla kohtuullisen edullinen, mutta itse kapselit eivät. Ja ilman kapseleita laite on täysin hyödytön.

Oletko koskaan huomannut, miltä kapselikeitinkahvi maistuu? Toimistonne ei varmasti tingi tuotteidensa tai palveluidensa laadusta, joten miksei sama taso voisi olla kaikessa tekemisessä? Kahvia unohtamatta.

Oletko koskaan ajatellut, millaisen jätevuoren toimistonne kapselikeitin tuottaa? Yksittäispakatut muovia ja metallia sisältävät kapselit eivät vastaa nykypäivän ekologisia ja eettisiä standardeja. Tuskin sinäkään haluat tieten tahtoen olla edistämässä ilmastonmuutosta ja maailman tuhoutumista?

Samalla kun hankkiudut eroon toimiston (tai kodin) kapselikeittimestä säästät rahaa, saat laatua ja pelastat maailman. Kuulostaa tarjoukselta, josta ei kannata kieltäytyä.

Kuinka siis toimia? Se on helppoa. Kapselikeitin kierrätykseen ja tilalle Jura-kahvikone ja Kaffa Roasteryn kahvit. Johan alkaa toimistokahvikin maistua!

Yksi kapselikeittimistä luopuneista yrityksistä on Helsingin Sörnäisissä toimiva Suunnittelutoimisto Amerikka. Nespresson tilalle hankittiin Jura ja siihen Kaffan kahvit. Asiakkuusjohtaja Maria Kelter toteaa, että ratkaisu oli oikea.

– Olemme olleet Kaffan asiakkaita vuoden verran ja laskimme, että sinä aikana kahvimme ovat tulleet 20-30% halvemmaksi kuin kapselikeittimen aikana. Lisäksi yrityksemme kasvaa jatkuvasti ja kahvinkulutus nousee. Eli säästämme koko ajan enemmän!

Täällä on kiva olla, ja kahvi on olennainen osa sitä. Meille on tärkeää, että työntekijät voivat sekä henkisesti että fyysisesti hyvin.

Maria kertoo, että tutustui äitiyslomalla Kaffan kahveihin, ja kun hän palasi työelämään, ei enää kapselikahvi maistunutkaan. Hänen ehdotuksestaan Amerikka päätti kokeilla parempaa kahvia ja keitintä, eikä ratkaisua ole tarvinnut katua. – En ole mikään kahvihifistelijä mutta kyllähän kahvi on nyt maukkaampaa. Vaikka kapselikeittimien kahveissa on valinnanvaraa, niin ne kaikki maistuvat samalta.

Marian vieressä nyökyttelee Amerikan tilasuunnittelija Tomi Jokinen ja naurahtaa, että kapselikeittimen kahvi on vähän sama kuin kävisi McDonaldsissa.
– Totta! Mikä tahansa burgeri, niin samalta maistuu, nauraa Maria.

Kaksikko toteaa yhteen ääneen, että yleensä lounaallakin jää kahvit juomatta, koska toimistolla saa paljon parempaa.

Maria nostaa esiin myös ekologisen ja eettisen puolen. – Yksittäispakatut alumiinia sisältävät kapselit eivät ole kovin luontoystävällisiä. Jura ei tuota käytännössä lainkaan jätettä. Ja vaikka esim. Nespresso muuta väittää, niin miten joku tinapaperi voisi olla ekologinen? Kyllähän niille saa lähettää jätteet, mutta kuinkahan moni jaksaa tehdä niin?

Amerikalla kaikki ovat todella tyytyväisiä Kaffan kahveihin ja Jura-kahvikoneeseen. Maria nauraa, että kahvi pyörittää koko firmaa. – Työntekijät menevät lakkoon heti, jos kahvi loppuu. Tai jos se on huonoa.

Amerikassa on tällä hetkellä viisitoista työntekijää, mutta yritys kasvaa koko ajan. Itse asiassa juuri tälläkin hetkellä he etsivät joukkoonsa mm. arkkitehtia ja sisustussuunnittelijaa. Maria kertoo, että heillä panostetaan työntekijöiden viihtyvyyteen.

– Täällä on kiva olla, ja kahvi on olennainen osa sitä. Meille on tärkeää, että työntekijät voivat sekä henkisesti että fyysisesti hyvin. Normaali hyvä elämä tuo hyviä tuloksia työssäkin, eli kaikille pitää jäädä myös vapaa-aikaa.

Luulen, että et keksi yhtään tekosyytä, miksi edelleen käyttäisitte sitä kapselikeitintä. Jura-kahvikone on kaikessa edellä. Totta kai alkusijoitus on suurempi, mutta muuten homma on pelkkä win-win. Jos et usko, niin laske itse! Laske kuinka paljon toimistonne säästää, kun käytätte Juraa ja Kaffan kahveja. Tai jos teillä on jo asiat kunnossa, niin ilmianna Kaffa Roasterylle toimisto, jossa vielä tuskaillaan kapselien kanssa. Olemme heihin yhteydessä ja korjaamme asian.

Kaffan kahveissa ja Jura-kahvikoneissa eettisyys ja edullisuus kohtaavat laadun ja helppouden. Kuluttaa voi siis viisaastikin.