KAFFA ROASTERY

OPPAAT JA KOULUTUKSET

Opas täydelliseen kahviin

Kahvi on nautinto, joka mielestämme kuuluu kaikille. Tutustu baristojemme kehittämiin kahviresepteihin ja ohjeisiin. Onnistut varmasti luomaan kupillisen omaa lempikahviasi itse. Hyvään kahviin on monta tietä. Kaikki alkaa kuitenkin puhtaista valmistusvälineistä ja laadukkaista raaka-aineista. Paras kahvi on aina tekijänsä näköinen, joten rohkaisemme varioimaan ja kokeilemaan uudenlaisia reseptejä omien ohjeidemme lisäksi. Löydät matkalla varmasti uusia makuelämyksiä tutustakin kahvista!

Mikäli haluat tutustua syvemmin kahvin valmistuksen saloihin, suosittelemme osallistumista Kaffa Roastery Helsinki School of Coffee -kahvikursseille.   Vastaamme mielellään kaikkiin koulutuksiamme koskeviin kysymyksiin osoitteessa: koulutus@helsinkischoolofcoffee.fi

AEROPRESS uutto-ohje

  • 17 g kahvia
  • 250 g vettä (95°C)
  • 1:20 min + pressaus
  1. Esilämmitä Aeropress kuumalla vedellä ja kastele samalla suodatinpaperi
  2. Jauha kahvi hieman suodatinkarkeutta hienommaksi ja lisää Aeropressiin
  3. Kaada vesi reippaasti kahvin päälle ja sekoita kunnolla
  4. Aseta mäntä kiinni runkoon ja anna uuttua 1:20 minuuttia
  5. Paina mäntä rauhallisesti alas ja nauti

CHEMEX uutto-ohje

  • 50 g kahvia
  • 700 g vettä (95°C)
  • 4:00 – 5:00 min
  1. Kaada 100g vettä ja pidä huoli, että kaikki kahvinpunut kastuvat.
  2. 0:40 min kohdalla vettä 200 grammaan asti.
  3. 1:00 min kohdalla kaada vettä 700 grammaan asti.
  4. kaiken veden tulisi olla kaadettu 2:30 min kohdalla

PRESSOPANNU uutto-ohje

  • 18 g kahvia
  • 300 g vettä (95°C)
  • 4:00 min
  1. Esilämmitä pressopannu kuumalla vedellä.
  2. Jauha kahvi hieman suodatinkarkeutta karkeammaksi ja lisää pressopannuun.
  3. Kaada vesi reippaasti kahvin päälle ja sekoita kunnolla.
  4. Peitä pressopannu männällä, jottei lämpö karkaa ja anna uuttua 4:00 min.
  5. Paina mäntä rauhallisesti alas.
  6. Kaada kahvi kuppeihin tai toiseen astiaan, muuten uuttoprosessi jatkuu.

V60 uutto-ohje

  • 18 g kahvia
  • 300 g vettä (95°C)
  • 2:30-3:00 min
  1. Kaada 75g vettä pidä huoli, että kaikki kahvinpurut kastuvat.
  2. 0:30 min kohdalla kaada vettä 150 grammaan asti.
  3. 1:00 min kohdalla kaada loput vedet 30 grammaan asti.
  4. Kaada vesi rauhallisesti ja tasaisesti sekä varmista, että kaikki kahvi on kosketuksissa veden kanssa koko uuton ajan.
Share This