Kaffa Handshake – Kättä päälle työstä ja ympäristöstä

 

Aluksi tavoitteemme oli, että Kaffasta tulisi Suomen ensimmäinen täysin läpinäkyvästi toimiva paahtimo. Pian huomasimme, että tarjolla olevat sertifikaatit eivät riitä meille mittapuiksi.

Vuonna  2017 olimme vihdoin valmiit julkaisemaan kaikkien ostamiemme papujen viljelijähinnat verkkosivuillamme – läpinäkyvyystavoite oli saavutettu. Työn lomassa kehitimme Kaffa Handshake -sopimuksen ja ohjelman, jonka mukaan toimimme aina, kun ostamme kahvia.

Käymme tapaamassa viljelijöitä henkilökohtaisesti, tutkimassa tilojen ja osuuskuntien toimintaa sekä sopimassa seuraavista ehdoista:

  •       Työntekijöille maksetaan palkkaa, joka on vähintään alueen minimipalkka.
  •       Kaikki työ on eettisesti kestävää. Lapsityövoimaa ei käytetä ja ketään ei pakoteta työhön.
  •       Työntekijät saavat vapaasti kommentoida työolosuhteitaan, perustaa ammattiliittoja ja liittyä niihin.
  •       Toiminta on ympäristöystävällistä.

Maksamme kahvista aina paremman hinnan kuin “fair trade” -hinta ja vaalimme pitkiä suhteita viljelijöiden kanssa. Tällä varmistamme sen, että kahvin laatu pysyy korkeana vuodesta toiseen, viljelijä pystyy elättämään itsensä ja viljelemään kahvia kestävällä tavalla ottaen huomioon luonnon monimuotoisuuden ja ympäröivän metsän.

Täyden läpinäkyvyyden takaamiseksi julkaisemme ostettujen kahvien hinnat sekä tulevaisuudessa myös tehdyt Kaffa Handshake -sopimukset nettisivuillamme. Alkuvuodesta 2019 julkaisemme tämän vuoden hinnat ja sopimukset, stay tuned! Voit käydä lukaisemassa Handshakesta myös aiemmasta blogipostauksestamme täältä.

Kehitämme parhaillaan uutta tilauspalvelua, jonka tavoite on tehdä kahvintuotannosta vastuullisempaa ja läpinäkyvämpää. Lähde kanssamme kohti kestävämpää kahvikulttuuria ja tule beta-testaajaksi uudelle palvelullemme! Voit ilmoittautua mukaan täällä!

Miken ja Pedon Kaffa Handshake / Pinhal, Brasilia (lue Miken reissukertomus täältä)

 

Jonnan ja Ismaelin Kaffa Handshake / Kayon Mountain, Etiopia (Jonnan matkasta voit lukea lisää täältä)

 

Svanten ja Dodyn Kaffa Handshake -hali / Atu lingtang, Indonesia

Share This