Kaipaatko vaihtelua kahvin valmistukseen? Oletko koskaan kuullut Hario V60 -suodattimesta? Ihanan helppo ja hauska tapa valmistaa kahvia.

Hario on japanilainen brändi, joka valmistaa laadukkaita ja visuaalisesti kauniita tarvikkeita kahvin ja teen valmistukseen. Yksi Harion ikonisimmista tuotteista on varmasti V60 -suodatin, jota löytyy niin muovisena, keraamisena kuin lasisena.

Meille saapui hiljattain huipputyylikäs Harion musta tuotesarja, josta löytyy musta V60-suodatin, mattamusta kaatokannu isona ja pienenä sekä Skerton Pro -ja Slim Pro -kahvimyllyt. Tämän lisäksi meiltä löytyy Wilfa Svart mustana, joka sopii hyvin uuden tuotesarjan kanssa. Harion välineillä saa taatusti hyvää kahvia ja ne toimivat myös hauskoina keittiön sisustuselementteinä. Tuotteet ovat saatavilla meidän nettikaupasta että baarista! 

Kaffa Roasteryn toimiva kahden kupin uutto-ohje

Valmistukseen tarvitset seuraavat välineet:

18 g kahvia / 300 g vettä (95 c) / Uuttoaika: 2:30 – 3 min

Esilämmitä V60 kuumalla vedellä ja kastele samalla suodatinpaperi, jotta paperinmaku lähtee. Esilämmitä myös kaatokannu. Jauha kahvi hieman suodatinkarkeutta hienommaksi ja lisää suodattimeen.

Kaada vesi kolmessa osassa:

  1. Kaada 75 grammaa vettä ja pidä huoli, että kaikki kahvinpurut kastuvat (jos kaikki kahvi ei kastu, sekoita sitä hieman).
  2. 0:30 min kohdalla kaada vettä 150 grammaan asti
  3. 1:00 min kohdalla kaada loput vedet 300 grammaan asti

Kaada vesi rauhallisesti ja tasaisesti sekä varmista, että kaikki kahvi on kosketuksissa veden kanssa koko uuton ajan. 

Järjestämme säännöllisesti Manual Brewing -kursseja, joissa sukelletaan suodatinkahvin ihmeelliseen maailman. Vertailun alla manuaaliset suodattimet Aeropress, V60, Chemex, pressopannu ja Sifoni. Kurssilla esitellään laitteet sekä kerrotaan niille sopivista kahveista sekä jaetaan hyviä vinkkejä kahvin valmistamiseen! Käy kurkkaamassa kurssien ajankohdat täältä!

If your Finnish skills are not on point – here is everything in English.

Are you tired of your usual way of making coffee? Want to try something new? This blog post is about a fun, easy and quick way to make delicious coffee by using iconic Hario V60 Coffee Dripper. This is probably one of easiest ways to make filter coffee manually!

Hario is a Japanese brand that specializes in coffee and tea brewing equipment. Hario’s products are known to be great quality and visually pleasing. V60 Coffee Dripper is probably one of the most iconic products from Hario.

We just got a new product series from Hario and we are super excited about it! The series includes black V60 ceramic dripper, matte black drip kettle and mini drip kettle and Skerton Pro and Slim Pro grinders. On top of this we also got Wilfa Svart in black that goes well with Hario’s products. With these products you can not only make amazing coffee but also use them as part of your kitchen decor. The products are available in our webshop as well as in our bar. 

Kaffa’s V60 brew guide for two cups

All you need for the process:

18 g coffee / 300 g water (95 c) / Brew time: 2:30-3:00 min

Preheat the V60 with hot water, wetting the filter paper at the same time, so the taste of paper disappears. Also, preheat your kettle. Grind the coffee a bit finer than filter grind and add to the dripper.

Pour you water in three stages:

  1. First pour 75 g of water and make sure you wet all the grouds (if everything doesn’t get wet, mix it with a stick).
  2. At 0:30 min pour water up to 150 g
  3. At 1:00 min pour water up to 300 g.

Pour the water evenly on the coffee bed and make sure all the grounds are in contact with the water for the whole brew.

If you are keen to deepen your manual brewing skills, we organize classes for that! The class dives deep into filter coffee. Showcasing and comparing manual brewing methods, including Aeropress, V60 pour over, Chemex, french press and syphon. You will get to taste the difference and learn the right techniques and recipes for each brewing method. Check out the class schedule here!

Share This