07/03/2018

Kaffa on nyt myös baari

Me Kaffalla olemme jo kymmenen vuotta yllättäneet asiakkaitamme (ja epäilijöitä) uusilla makuelämyksillä. Kokeilu, uskallus ja jopa uhkarohkeus on meidän juttu. Nyt kokeilunhalumme on tehnyt meistä myös baarin. Miksi? Koska learning by burning!

Miksi Kaffasta haluttiin myös baari?

Koska maut ovat se meidän juttu. Kahvissa, viinissä ja oluissa makuun vaikuttaa valmistustapa, lajike sekä alue. Helsingin etko- ja after work -skenessä on edelleen liian vähän hyviä viinejä tarjolla eikä pienpanimo-oluita koskaan voi fiilistellä tarpeeksi. Meillä fiilistellään jo kahvien moninaisia makuja, joten baari on luonnollinen jatkumo.

”Kukaan ei ole ennen meitä tehnyt kahvia samanlaisella intohimolla. Siksi baarimme kahvicocktailit, josta meidät tullaan tuntemaan, ovat omaa luokkaansa”, lisää Kaffan toimitusjohtaja Svante Hampf.

Iso osa Kaffan baarin cocktaileista on suunniteltu Kyrö Distillery Companyn kanssa yhteistyössä, eikä niitä saa mistään muualta. Ne ovat uteliaita, kokeilevia yhdistelmiä, joissa kahvi on mukana eri muodoissa, joko tukemassa muita makuja tai pääroolissa. Listalta löytyy myös muitakin kuin kahvidrinkkejä, jos päivän kofeiinisaldo on jo saavutettu. Kehitämme ja uusimme drinkkilistaamme jatkuvasti.

Kaffa100 – myös baari toimii samalla periaatteella

Kaffalla ollaan alusta asti oltu kiinnostuneita läpinäkyvyydestä ja jäljitettävyydestä, siksi Kaffa100. Myös baari on uskollinen ideologiallemme. Juomavalikoima on tarkoin valittu, suosimme pientuottajia ja niitä, jotka jakavat kanssamme reiluuden ja läpinäkyvyyden ideologian, maku ja laatu edellä. Siksi meiltä saa myös biodynaamisia, sekä natural-viinejä. Valikoima on suunniteltu vaativaan makuun, mutta viininmaistelua aloitteleville meiltä löytyy myös helpommin lähestyttäviä viinejä. Ihan vain niidenkin vuoksi kannattaa tulla käymään ja kuulemaan lisää.

Lisäksi meille on tärkeää tukea suomalaisia pientuottajia siinä missä tuemme myös kahvintoimittajissa pienempiä tuottajia. Meistä on tärkeää olla reilu ja oikeudenmukainen kaikessa mitä teemme. Voit lukea Kaffa100-panostuksistamme lisää täältä.

Uusi tilamme vetää kaksinkertaisen määrän ihmisiä

Uudistimme sisustustamme viime kesänä, ja nyt tiloihimme mahtuu isommat etkoilijaporukat predrinkkejä nautiskelemaan tai ahkerat toimistotyöntekijät afterwork-hengessä hengailemaan.

”Aikaisemmin meillä oli reilut 20 asiakaspaikkaa, nyt meille mahtuu yli 50 asiakasta ja olemme auki myöhempään torstaista lauantaihin”, sanoo baarin esimies Sandra Halme.

Kahvi yhdistää ja herättää mielenkiintoisia keskusteluja. Mutta niin tekee myös lasillinen viiniä, siinä missä pienpanimo-oluet tai cocktailitkin. Joskus ehkä jopa tehokkaammin kuin kahvi.