Kaffa Roastery esitteli jo viime vuoden lopulla kymmenvuotisjuhlissaan uudet kahvipussit. Nyt on vihdoinkin tullut aika siirtyä konkreettisesti käyttämään niitä. Samalla lisäämme valikoimaan yhden uuden kahvin.

Same same but different, sanoisi amerikkalainen. Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että Kaffa Roasteryn laadukkaat kahvit eivät ole katoamassa mihinkään. Tutut blendit ovat edelleen saatavilla, osa toki hieman uudella nimellä. Kahvin valinta helpottuu, sillä uudet etiketit kertovat väreillään onko paahto vaaleaa, tummaa vai jotain siltä väliltä.

Vaalea paahto

Medium paahto

Tumma paahto

Klassikot ja Pientilakahvit

Kaffan kahvit jaetaan tästä lähtien kahteen kategoriaan: Klassikot ja Pientilakahvit.

Klassikoita ovat suodatinkahvit Tauko, Go’Morron, Go’Kväll, Lempeä Voima (ent. Voima), Tumma Monsuuni (ent. India Monsoon Malabar) ja Herra Korppi (uusi kahvi!) sekä espressot Espresso Latte, Espresso Barabica (ent. Espresso 100) ja Espresso Inferno (ent. Espresso 30/70).

Uusi kahvi Herra Korppi on voimakas ja tumma. Siinä on potkua ja syvyyttä sekä makeutta ja täyteläisyyttä. Se on täydellinen kaikille tummapaahtoisten kahvien ystäville.

Entiset Special Roastit ovat nyt Pientilakahveja. Niiden saatavuus vaihtelee sesongin mukaan. Tällä hetkellä valikoimissamme ovat Bushoki Ruandasta, Kayon Mountain Natural Etiopiasta sekä Las Terrazas ja El Cabro Guatemalasta.

Herra Korppi – klassikko jo syntyessään

Kuten Klassikot myös Pientilakahvit on jaoteltu värien mukaan. Niiden kohdalla jakoperuste on makuprofiili. Kahvit ovat joko fruity & floral, smooth & chocolatey tai sweet & dark berries.

Fruity & floral

Smooth & chocolatey

Sweet & dark berries

Tuoretta kahvia suoraan tiloilta

Kaffa Roastery ostaa nykyään kahvinpavut suoraan tiloilta, joten saamme aina uuden sadon kahvit nopeasti ja tuoreena. Vierailemme itse kyseisillä tiloilla tekemässä Kaffa Handshake -sopimuksen eli varmistamassa, että työolosuhteet ovat kunnossa ja ostamamme kahvi laadukasta.

Kaffalla on myös satokalenteri, josta näkee, milloin mistäkin maasta tulee uusia kahveja. Kahvihan on tuoretuote, joten haluamme laajentaa satokausiajattelun vihanneksista ja hedelmistä myös kahviin. Kaffan satokalenterista voi tarkistaa, minkä maan kahvit ovat juuri sillä hetkellä tuoreimpia. Pientilakahvit ovat aina kausiluontoisia tuotteita, siksi niiden valikoima vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Helmikuun aikana saapuvat tuoreet kahvit Brasiliasta ja Indonesiasta.

Kahvipussien (ja koko Kaffan) uusi ilme

Kaffan eettisyys ei ulotu vain kahveihin, sillä myös uudet kahvipussit ovat entistä ekologisempia. Ne ovat kierrätettävää materiaalia, eikä niissä ole lainkaan metallia. Silti ne säilyttävät aromit erittäin hyvin. Lisäksi nämä Jari Salon suunnittelemat pussit ovat erittäin tyylikkäitä, vai mitä? Sama voimaeläinmaailma esiintyy myös muissa Kaffan tuotteissa.

Oikealla Kaffan uusi kahvipussi ilman etikettiä. Pussin sivussa on värikoodit, jotka kertovat onko kahvin paahtoaste vaalea, medium vai tumma, tai onko makuprofiili fruity & floral, smooth & chocolatey vai sweet & dark berries.

Satokalenteri kertoo, milloin minkäkin maan kahvia on saatavilla.

Kaffa Roasteryn uuden kahvipussit vuoden muotiväreissä.

Share This