Berner Oy on vuonna 1883 perustettu vakavarainen suomalainen perheyritys, jonka laadukkaat kotimaiset ja kansainväliset brändit ovat kiinteä osa suomalaisten arkea. Työn tekemisen ja työkulttuurin uudistaminen on ollut yksi strategisista hankkeista Bernerillä vuonna 2017. Toimitilojen uusiminen ja muutto Etelärannasta Helsingin Herttoniemeen oli osa projektia ja työntekijöille näkyvin muutos. Meillä Kaffalla oli kunnia olla mukana lisäämässä Bernerin uusien toimitilojen viihtyvyyttä Kaffa Coffice -konseptilla.
Kaffa Coffice -toimistoratkaisut skaalautuvat jokaiseen toimistoon, Bernerin ihanteellisessa tilanteessa taukotilaa päästiin muokkaamaan jo alkuvaiheessa. Näin ollen tila suunniteltiin työntekijöiden kohtaamisia ja yhteisiä hetkiä ajatellen. Lisäksi kahvila-loungessa työntekijöillä on mahdollisuus työskennellä erilaisissa looseissa.
Kattamaan 200 henkilön kokoisen toimiston kahvitarpeet heille toimitettiin kaksi CQube SF20 -suodatinkahvilaitetta, jolloin edes aamulla tai lounaalla, palaveriruuhkista puhumattakaan, ei synny kahvijonoa. Lisäksi heille toimitettiin espressopohjaisia kahvijuomia varten WMF5000S-espressolaite, joka valmistaa kaikkea cappuccinoista kylmiin kahvijuomiin. Näin ollen työntekijöille on aina tarjolla niin suodatinkahvia kuin kahvilatasoisia kahvijuomia. Lisäksi Bernerillä löytyy teenjuojia, joille Coffice-konsepti tarjoaa laajan ja tasokkaan valikoiman vaihtoehtoja yrttihaudukkeista mitä erilaisimpiin teelajikkeisiin.
Bernerin hallinto- ja kehitysjohtaja Nicolas Bernerin mukaan uusien tilojen tavoitteena on parantaa henkilöstön viihtyvyyttä ja vahvistaa yhteisiä toimintamalleja ja Berner-identiteettiä. Projekti jatkuu edelleen, mutta viestintäpäällikkö Martina Lilius vahvistaa, että alkuvaiheen tavoite on saavutettu. – Uudet tilat ovat viihtyisät ja tarjolla on hyvää kahvia kahvilamaisessa miljöössä. Parannus entisestä on ollut huima, hymyilee Lilius. Lilius kertoo, että uusi kahvio on kohtaamispiste, jossa käy kova kuhina varsinkin aamuisin ja iltapäivisin. Ajatuksia vaihdetaan kahvikupin äärellä ja koko yrityksen henkilökunta tuntee toisensa paremmin. – Muutimme tänne kolmesta eri toimipisteestä, joten täällä on tavannut aivan uusiakin ihmisiä. Hänelle itselleen kahvi merkitsee arjen pieniä iloja. – En suostu enää juomaan huonoa kahvia. Parasta on kun heti ensimmäisenä saa duunissa kahvin käteen. Siitä on hyvä aloittaa muut hommat. Ja on tosi kiva nähdä kollegoja tässä kahvikoneiden äärellä.
Myös Bernerin asiakkaat ja muut vieraat ovat huomanneet, että kahvitarjontaan on panostettu. Lilius on saanut kuulla useita ihasteluja niin miljööstä kuin kahvin maustakin. Muutos vanhoihin tiloihin on ollut iso, vaikka kehittämisen varaa on vieläkin. – Erikoiskahvikone on kovassa käytössä, joten ehkä siinä olisi jonkinlaista lisätarvetta, toteaa Lilius. – Myös neukkarien kahvitarjoilussa on vielä hiomisen varaa.
Kaffa Roasteryn Customer Experience Producer Kari Rinteen mukaan berneriläiset todella halusivat investoida laadukkaaseen kahviin. Heillä on erittäin laatutietoisia kahvinjuojia toimistossaan. Rinteen mukaan myös toimiston ei-kahvinjuojia on kääntynyt kahvinjuojiksi Kaffan tultua taloon. Yksi syy, miksi Kaffa valikoitui Bernerin kahvintoimittajaksi tiukan kilpailutuksen jälkeen oli se, että Berner ja Kaffa jakavat samat arvot. Bernerille lähituotanto ja läpinäkyvyys ovat ydinarvoja. Kaffan kahvit paahdetaan käsityönä Helsingin Punavuoressa, siis lähellä ja Suomessa. Bernerillä arvostettiin suuresti myös sitä, että kaikki Kaffan tuotteet ovat Avainlippu-tuotteita.
Bernerille on tärkeää tarjota asiakkaille ja kuluttajille vastuullisesti ja kestävästi tuotettuja palveluja ja tuotteita. Kaikki Kaffa Roasteryn kahvit ostetaan raakapapuina suoraan viljelijöiltä, jotka ovat sitoutuneet The Kaffa Handshake -sopimukseen. Läpinäkyvyys on meillä Kaffalla niin tärkeää, että vuoden 2017 aikana jokainen kahvimme tulee olemaan 100% läpinäkyvä ja jäljitettävissä.
Kuvat: Antti Luukkonen

BUUKKAA ILMAINEN KAFFA COFFICEEN TUTUSTUMINEN SEKÄ KAHVI-TASTING TIIMILLENNE!

2 + 1 =

Share This