Kohti kestävämpää kahvikulttuuria – lähdetkö mukaan?

  Meillä Kaffalla on pitkään ollut unelmana lanseerata kahvimaailmaan uudenlainen tilauspalvelu, jonka tarkoitus on tuoda viljelijät ja kuluttajat lähemmäksi toisiaan poistamalla kaikki turhat välikädet. Palvelun ultimaattinen tavoite on tehdä kahvintuotannosta...

New Coffee from Solok area in Sumatra

It was the 7th day in my trip in the Sumatra mountains, and that day came this WAU effect that you sometimes get. Here is a 1min drone video i took with our Kaffa-drone. If you like it, continue reading.    Most of the famous Sumatran coffees come from the north part...

Kenya, Karindundu

In February of 2018 I traveled to Kenya with our importers Mike Riley and Matt Sealby from Falcon Coffee to visit and pick our favorite Kenya lots for the year. It was a wonderful experience involving hundreds of cups of coffee, hundreds more, a trip to...

Nano Challa with Jonna

Viime vuoden lopulla pääsin kokemaan sen, mistä olen vain osannut  haaveilla - nimittäin ensimmäinen alkuperämaamatkani ja vielä kahvin synnyinjuurille Etiopiaan! Reilun viikon ajan pääsin kiertelemään ja tutustumaan ihmisiin, jotka ovat sen kaiken...

Kesä – mikä ihana tekosyy!

Suomen kesä on säiden puolesta vaihteleva. Ja vaikka paistaisikin, kaikki eivät pääse mökille tai lomamatkalle. Kesästä saa silti nauttia. Voi esimerkiksi vierailla kesäisissä kahviloissa. Kannattaa silti valita kohteensa tarkasti, jotta ei joudu...

Shimu, Burundi

What makes a good cup of coffee? There are endless factors that affect the way our coffee tastes. The same coffee can taste amazing when you drink it wearing your favorite dress while enjoying the warm sun, and simply awful, when you are having a shitty day and you...

Fresh crop coffees have arrived from Fazenda Pinhal

Fazenda Pinhal, is nestled in the rolling hills surrounding the town of Santo Antonio do Amparo. A family farm which has been producing coffee since 1864, and is one of the first estates in that area to produce arabica coffee. The family house dates to 1824 and was...

Säästä rahaa ja pelasta maailma

Miltä tuntuisi säästää rahaa ja pelastaa maailma? Ja siinä sivussa nauttia korkeasta laadusta? Oletko koskaan laskenut, kuinka paljon rahaa toimistonne kapselikeitin nielee? Laite itsessään saattaa olla kohtuullisen edullinen, mutta itse kapselit eivät. Ja...

Kaffa on nyt myös baari

Me Kaffalla olemme jo kymmenen vuotta yllättäneet asiakkaitamme (ja epäilijöitä) uusilla makuelämyksillä. Kokeilu, uskallus ja jopa uhkarohkeus on meidän juttu. Nyt kokeilunhalumme on tehnyt meistä myös baarin. Miksi? Koska learning by burning! Miksi...

Kaffan uusi ilme

Kaffa Roastery esitteli jo viime vuoden lopulla kymmenvuotisjuhlissaan uudet kahvipussit. Nyt on vihdoinkin tullut aika siirtyä konkreettisesti käyttämään niitä. Samalla lisäämme valikoimaan yhden uuden kahvin. Same same but different, sanoisi...

Kahvin prosessointi

Kahvinmarjan prosessointi vaikuttaa kahvin makuun erittäin paljon. Hieman kärjistäen voisi todeta, että kaikki riippuu käsittelystä – it's all about processing. Alla yritän selittää, miksi osa kahveista on kirpeitä ja kuulaita ja toiset taas pehmeitä ja...

Coffee & Spirits

Pairing coffee with spirits is old news but still the most known coffee drinks like Irish Coffee are not necessarily the most exciting or innovative drinks out there. A lot of it has to do with how the actual coffee has been brewed. It is not unusual that...

Lapsityövoimaa? Ei kiitos.

Yksi Kaffa Roasteryn Handshake-kumppaneista on Vides 58 -yhtiö, joka pyörittää Guatemalan Huehuetenangon departementissä La Libertadin kunnassa sijaitsevaa Finca La Bolsa -tilaa. Viljelmällä ei hyväksytä lapsityövoimaa, vaan lapset ovat joko koulussa tai...

Share This