26/08/2018

Apua Kolumbiaan!

Lahjoitamme jokaisesta 27.8.-1.9. välillä Kaffa Roasteryn kahvilasta tai webshopista ostetusta El Molino – ja El Eden -kahvipussista 5€ Mateon ja Jaimen kahviviljelmille Kolumbiaan.

Ystävämme ja kahvintuottajamme Mateo Marlunda ja Jaime Castellanos Antiquiassa Kolumbiassa ovat kokeneet yllättäviä takaiskuja. Muutama viikko sitten Santa Inesin -aluetta riepottelivat rankat raekuurot. Kuuroja seurasivat epätavallisen runsaat ja voimakkaat sateet. Nämä vahingoittivat kriittisessä kasvuvaiheessa olleita kahvipensaita. Sekä Mateon El Molino -farmi että Jaimen El Eden -farmi 64 muun saman alueen kahvitilan ohella kokivat kovia menetyksiä. Kahvipensaiden lehdet vaurioituivat ja kypsymässä olleet marjat putosivat maahan ja murskautuivat. Ilman lehtiä kasvit eivät tuota marjoja vaan menevät selviytymistilaan.

Mateo menetti noin 80 % kahvisadostaan, ja voi olla, että hän ei pysty tänä vuonna tuottamaan kahvia lainkaan. Tällä hetkellä ainoa keino on antaa lisäravinteita kahvipensaille ja toivoa, että ne eivät kuole kokonaan. Pahimmassa tapauksessa Mateo joutuu istuttamaan uusia pensaita ja hänen pitää odottaa seuraavaa satoa 2-3 vuotta. Kuten osaatte arvata taloudellisesti tämä olisi hänelle valtava isku.

Mateon tilannetta pahentaa se, ettå hän on vastikään investoinut uuteen kahvinpesuasemaan ja istuttanut noin 1400 uutta kahvipensasta. Helpommaksi asiaa ei tee se, että myös hänen kotinsa vaurioitui myrskyssä jonkin verran.

Mutta hyvällä onnella ja meidän ja teidän avulla Mateo ja Jaime saavat mahdollisuuden tuottaa erinomaista kahvia myös tulevina vuosina. Me Kaffalla uskomme, että velvollisuutemme on auttaa Handshake-kumppaneitamme ja ystäviämme Mateota ja Jaimea. Sillä olisihan se valtava menetys, jos emme saisi nauttia näiden kahden tilan herkullisista antimista joka kevät.

Auta meitä auttamaan!

Kiitos tuestanne!